Palete

 • Izdelujemo nepovratne lesene palete, ki jih po želji tudi termično obdelamo po standardu ISPM 15 in so označene z znakom ippc- HT. Palete so žigosane z vročim žigom, ki je trajen in lepo viden.  Žigosamo  tudi z  mokrim žigom in brizganjem v kolikor je to želja stranke. Prodajamo vse palete po naročilu in imamo euro epal palete in zložljive okvirje( paletni okvirji) za sestavo zaboja.
 • Za letalski prevoz izdelujemo posebne lahke palete, ki so do 70% lažje od euro palete hkrati pa so čvrstejše od kartonskih. Lesene palete imajo odlično absorbcijo vibracij in so odporne na vlago.
 • Palete so lahko standardnih dimenzij (npr.1200 mm x 800 mm,1114mm x 960 mm, 1000 mm x 1000 mm,800mmx800mm, 800 mm x 600 ....) ali po naročilu. Proizvajamo lesene palete za izvoz stringer-2way in 4Way, blok palete 4way.
 • Nepovratne palete so pretežno izdelane iz lesa smreke, bora in jih po potrebi termično obdelamo. Palete se lahko tudi skoblane, dodamo jim lahko zložljivi okvir in se tako lahko sestavijo v embalažni zaboj. Novost je lesena paleta z zložlivim kartonastim zabojem.
 • Lastna termična obdelava palet nam omogoča, da naše stranke hitro oskrbimo. Za opravljeno termično obdelavo lesene embalaže izdamo certifikat, ki je spremni dokument lesenih palet, zabojev...
 • Lesene palete izdelujemo pretežno iz smrekovine, jelke, bora, po želji pa tudi iz drugih vrst lesa, vezanih plošč, MDF plošč ter OSB (LSB) plošč.
 • Širok izbor strojne opreme nam omogoča tudi izdelavo specialnih palet in ostale lesene embalaže. lesene palete velikih nosilnosti 5 ton in več se izdelujejo izključno po naročilu.  Prodajamo in odkopujemo tudi nove in rabljene euro palete: svetle 1. klasa, temne 2. klasa EURO - EPAL palete po ugodnih cenah prav tako odkupujemo nepovratne palete. Cene euro palet se določijo glede na kvaliteto palet in količino.  Poškodovane in uničene palete pa našim strankam brezplačno odvažamo.
 • Na zalogi za imamo večje količine euro palet, ki jih imamo skladiščene v pokritiih prostorih in so na zalogi skozi vso leto, prav tako imamo na zalogi večje količine različnih rabljenih in novih nepovratnih lesenih palet  .
 • Palete in ostala lesena embalaža je sestavljena z: žeblji, vijaki, sponkami, ker pa imamo tudi  stiskalnice za les so specialne palete ali leseni zaboji lahko tudi lepljeni. 
 • Teža palet je odvisna od nosilnosti in se začenja od 3,5 kg navgor. Nepovratna paleta nosilnosti cca 2000 kg je težka med 14 in 16 kg. Euro palete je težka med 22 in 25 kg.  Z uporabo nepovratnih palet se znižajo stroški transporta, ker je teža palete majnša in nabavna cena palete nižja kot je cena kartonskih, plastičnih, prešanih palet ter euro palete, hkrati pa zaradi manjše teže palet so nižji tudi stroški transporta.
 • Statična in dinamična obremenitev lesene palete je veliko boljša kot na primer pri kartonskih ali prešanih paletah. Pri kartonskih in prešanih paletah se ob izpostavljenosti večje vlažnosti  trdnost občutno poslabša.
 • Prodajamo in proizvajamo : tudi sestavljive okvirje za euro palete, ki jim dodamo pokrov. Pri takem načinu lahko sestavite zaboj poljubne višine, hkrati pa vam zasede malo prostora v skladišču. Na zalogi imamo trudi euro palete, nepovratne palete, nove palete, rabljene palete, po ugodnih cenah. Cena euro palete je odvisna  od tega, ali je nova ali rabljena, seveda pa na ceno vpliva tudi ohranjenost palet. Euro palete imajo sicer enoten standard vendar prihaja do precejšnih  razlik pri  klasiranju palet. V našem podjetju polagamo veliko pozornost pri kontroli kvalitete palet.
 • Zaradi kvalitetne izdelave in točnosti dobav smo tudi dobavitelji uglednim domačim in tujim podjetjem.
 • Pomembo za kupce je, da se  pred nakupom vedno prepričajo da sodelujejo z zanesljivim partnerjem.

 Lesene palete

LESTERA d.o.o.

Sv. Vid 38
2367 Vuzenica

M:
+386 041 662 082
T: +386 02 87 90 100
F: +386 02 88 74 009
E: info@lestera.si

Kontaktirajte nas >
Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se