Leseni zaboji

Proizvajamo lesene embalažne zaboje od najmanjših do največjih, skoblane in po želji termično obdelane. V našem podjetju izdelamo embalažo od hloda do končnega izdelka, prav tako imamo lastne sušilnice za toplotno obdelavo zabojev. 
Leseni embalažni zaboji so izdelani iz kvalitetnega lesa in tudi po želji vseh ostalih materialih, ki so primerni in kvalitetni.
V podjetju polagamo posebno pozornost na kvalitetno izdelavo lesenih zabojev, ugodno ceno in dobavo v dogovorjenem roku. Zaradi kvalitetne izdelave in točnosti dobav smo tudi dobavitelji uglednim domačim in tujim podjetjem.
Lesenim zabojem v prid je tudi odlična absorbcija vibracij. Za letalski promet izdelujemo posebno lahke zaboje, ki ohranijo čvrstost in so zaenkrat v razmerju cena-teža-vzdržljivot najboljša izbira za zaščito tovorka.
Zaradi  kvalitetne izdelave in izdelave lesene embalaže v dogovorjenem roku, ter seveda ugodne cene v našem podjetju nenehno povečujemo proizvodnjo lesenih zabojev in tudi druge lesene embalaže. Kvalitetno izdelani leseni zaboji imajo  potrebno nosilnost, tako vertikalno kot horizontalno stabilnost in so nasploh izdelani  čvrsto in iz zdravega lesa. Pri nas izdelani zaboji so na najšibkejšem delu ( vogalih)  ojačani, tako da imajo zaboji vedno večjo nosilnost od dogovorjene. Embalažne zaboje poleg sestavljanja z paletnimi žičniki in sponkami dodatno  utrdimo z lesnimi vijaki. Leseni zaboji imajo tudi priložene vijake za vijačenje pokrova oz. strankega dela, če je nalaganje s strani. Zaboji se lahko odpirajo in zapirajo s vogalnimi zaponkami( klipsne), kar je posebej praktično pri večkratni uporabi lesenega zaboja in seveda zelo enosttavna rešitev, ki jo končni kupci zelo cenijo. 
Proizvajamo tudi sestavljive okvirje za euro palete, ki jim dodamo pokrov. Pri takem načinu lahko sestavite zaboj poljubne višine, hkrati pa vam zasede malo prostora v skladišču.
Za izvoz izven EU je potrebno leseno embalažo toplotno obdelati po standadu ISPM-15. Termično obdelani zaboji ne smejo imeti prisotno lubje in se za njihovo izdelavo uporablje  boljša kvaliteta lesa. Toplotno obdelani embalažni zaboji so žigosani na dveh straneh+ pokrov zaboja. Žig vsebuje poleg IPPC oznake še številko obrata in oznako HT.
Zaboji iz lesa in vezanih plošč imajo dobre mehanske lastnosti. Zaradi zmanjšanja teže zabojev se les kombinira z vezanimi ploščami, mdf, debelejšim rezanim furnirjem, kartonom, plastiko. Embalažni zaboji izdelani na takšen način ohranijo dobre mehanske lastnosti in imajo do 40% manjšo težo.
Leseni zaboji so higroskopični, saj les uravnava vlago kar je pomembno pri dalj časa trajajočem transportu in predvsem pri prekomorskih zabojih. Pri prekomorski embalaži zaradi prevozov v ladijskih kontejnerih nastaja kondenz katerega lesena embalaža absorbira in ohrani kvaliteten tovorek. Lesene zaboje izdelujemo pretežno iz smrekovine, jelke, bora, po želji pa tudi iz drugih vrst lesa, vezanih plošč, MDF plošč ter OSB (LSB) plošč.
Statična in dinamična obremenitev lesenih zabojev je večja kot je le ta pri kartonski prešanih in plastičnih zabojih, prav tako imajo boljšo elastično trdnost. diagonalna in vertikal trdnost kartonskih in prešanih zabojev se ob prisotnosti večje vlažnosti drastično zmanjša, zato so zaboji izdelani iz lesa nepogrešjivi pri transportu ter cenovno zelo ugodni.

Proizvajamo naslednje lesene zaboje:

  - leseni zaboji za cestni promet
  - leseni zaboji za letalski promet
  - leseni zaboji za industrijo
  - leseni zaboji za ladijski promet
  - leseni zaboji za skladišča
  - leseni zaboji za jabolka
  - leseni zaboj za krompir
  - leseni zaboji za vina

  - lesene škatle
  - leseni zabojčki manjših dimezij
  - leseni okvirji za euro palete
  
                                                                             
Pri selitvi strojev v primeru, da so embalažni zaboji  večjih dimenzij  pripeljemo zaboje segmentno in se sestavijo naknadno. Na zalogi imamo tudi kovinske euro zaboje, ki jih prodajamo ali dajemo v najem za dogovorjeni termin. Rabljene lesene zaboje in kombinirane les-kovina , kovina -plastika imamo na zalogi občasno. Za te zaboje je potrebna najava naročila in daljši čakalni rok. 
Embalažne zaboje izdelujemo na podlagi načrtov, ki jih priloži naročnik ali pa načrt izdelamo sami na osnovi podatkov, ki jih poda stranka. Pri izdelavi večjih in specifičnih zabojev za posebne stroje za katere ni načrtov pa priporočamo predhoden ogled našega strokovnjaka, ki zagotovi tehnično brezhibno izdelavo. Večji leseni zaboji imajo nosilnosti do 40 ton. Pri prekomorskih zabojih (ladijskih in letalskih) so pogojene zunanje dimenzije transporta zabojev. Termična obdelava velikih lesenih zabojev se opravi segmentno pred sestavljanjem, dočim se majhni zaboji toplotno obdelajo, ko so že sestavljeni. Nosilnost zabojev prilagodimo potrebam strank, kakor tudi težo samega zaboja. Zaradi čim manjše teže embalažnega zaboja smo v podjetju izdelali nov tip zaboja, ki na vogalih mozničen in vsebuje lahke materiale. Cena lesenih zabojev je odvisna od velikosti embalažnega zaboja in načina izdelave. V našem podjetju strankam ponudimo ugodne cene in kvalitetno storitev. Embalažni zaboji so napram plastičnim in železnim cenovno ugodnejši.

Lesene zaboje in ostalo leseno embalažo  izdelamo in zaradi lastnih prevozov lahko dostavimo v zelo kratkem času.  Izdelujemo tudi podstavke za transport strojev, podeste za sejmišča...

LESTERA d.o.o.

Sv. Vid 38
2367 Vuzenica

M:
+386 041 662 082
T: +386 02 87 90 100
F: +386 02 88 74 009
E: info@lestera.si

Kontaktirajte nas >
Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se